11 Şubat 2010 Perşembe

İZMİR

Güne gözlerini açtığın anda temiz havayı içine çekiyorsun. Samimi, sıcak, nemli, deniz kokulu, hele yaz ise çok daha sıcak.. Kalk önce pencereden dışarı bak.. kendi kendine gülümse, varsa karşı komşuna “günaydın!” de.. tekrar gülümse..! Yüzünü yıka.. hemen çayını demle.. balkonda güzel bir kahvaltı zamanı .. günün en güzel anı.. İzmir’de balkonda yapılır kahvaltılar.. bilen bilir.. domatesin kokusu mis gibi evi sarmış, zeytinin kokusu kıskandırıcısına bastırmış, sıcacık ekmek ben de burayım diyor.. nasıl da güzel kokuyor.. ve tabiki biraz kesik peyniri, zeytinyağı ile sarmaş dolaş, nane , maydanoz, biraz da İzmir tulumu.. hıh! çayın da bergamut kokusu geldi.. koku şenliği ile otur balkona.. evdekileri toparla, çoluk, çocuk, sevgili, anne, kimse yok ise komşu, o da mı yok otur sende kurul mükemmel sofrana.. işte.. İzmir de sabah.. unuttum sanma, boyoz ve gevrek zaten masada..
Sıcakta çıkma dışarı , günün diğer bir en güzel saatini bekle..saatler geçer, radyoda şarkılar başka güzel. Üzerine hafif bir şeyler al , açık renk olsun.. çık sokağa, yavaş yavaş yürü.. acele etme.. İzmir burası, bak bir etrafına.. kim koşuyor.. kimin suratı asık.. morali bozuk biri görürsen de kederdendir, ya aşktan ya da ekmek parası.. git yanına nasılsın de bakalım, “kötüyüm” demez , bir küfür sallar ama için acımaz.. gözlerinin içi güler İzmir’de.. Yüreğinden gelir cevap sözlerden öte.. sıcak, samimi, doğal.. bozulamamış.. insanları seversin..
Deniz kenarında gün batımı.. soğuk bir bira, kızarmış patates .. ister kordondan bak Karşıyaka’ya.. istersen Karşıyaka’dan Alsancak’a.. keyif .. hayat.. sohbet bitmez.. sabaha kadar yolu var.. Ne rakı biter kadehte ne de buz gibi bira.. balıksa balık, rokaysa roka, kalamar.. meze mi istediniz.. Cennettesiniz..!

İzmir .. Sen bozulma..! Kıymetini bilen bilir, bilmeyene aldırma..
Sıkıldıysan dünyanın herhangi bir yerinde..hayat kötüye giderse, git İzmir’e.. Şirince’ye, Eski Foça’ya.. balıkçıyla sohbet et, bir bağ ot al pazardan, yaşlı bir teyzenin elini öp, hayatı hatırla!!!